Årstider & klimat På Sicilien

Vårens väder (april maj)

Våren på Sicilien bjuder på 7-9 soltimmar per dag. Havet har ännu inte hunnit värmas upp ordentligt trots dagstemperaturer som går upp mot 22 grader. Vattentemperaturen kan ligga på runt 15 grader i april men ju närmare sommaren man kommer desto varmare blir det. Denna tid passar dig som vill ha en behaglig dagstemperatur och gärna åker på utflykter för att beundra öns blomsterprakt. Vill du däremot njuta av bad är det bättre att välja en annan årstid eller åka hit från mitten av maj ungefär. Några regndagar kan denna tid också bjuda på. Statistiskt sett regnar det 9 dagar i april och 6 dagar i maj. Kvällarna kan bli mycket kyliga och temperaturen kan sjunka ner till 12 grader.

Sommarens väder (juni juli augusti september)

Sommaren bjuder på ordentlig värme och speciellt juli och augusti kan det bli riktigt hett. Som lägsta temperatur under denna tid har man omkring 20 grader. Riktigt varma dagar kan det bli uppåt 35 grader men som medel brukar det hålla sig runt 30 grader. Vattnet har en härlig badtemperatur som börjar vid 20 i juni och går mot 27 grader i augusti. I snitt regnar det 2-4 dagar under den här perioden. Soltimmar per dygn är runt 10. Sicilien har flest soltimmar i hela Europa och det är under denna årstid du får de flesta av dem.

Höstens väder (oktober november)

Under hösten är det riktigt behagligt väder. Vattnet är fortfarande varmt efter sommarens stekande sol men lufttemperaturen sjunker och blir lite mildare. I snitt är det 16-22 grader i oktober och i november 13-19. Det kan börja regna och regndagarna ligger på 7 dagar per månad. Soltimmar per dag är 7-8. Denna period passar för dig som tycker om att bada men som inte vill ha högsommarens värme.

Vinterns väder (december januari februari mars)

Under vintern som varar från december till mars får man räkna med en hel del nederbörd. Upp till 12 regndagar per månad kan det vara. Dagarna bjuder på upp till 5 soltimmar och klimatet kan vara allt från behaglig värme till kyligt och blåsigt. Som lägsta temperatur kan det bli runt 8 grader men dagarna kan bjuda på upp till 16 grader. Även om det finns tuffa vinterbadare så är inte denna årstid lämpad för bad då vattentemperaturen ligger på 14-16 grader.

Dela...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn