Se & besöka på Sicilien

Börja dagen med en Granita

Italien är känt för sin matkultur och Sicilien är den delen som sägs vara bäst på äkta italiensk mat. Därför bör du passa på att starta dagen med att äta en äkta siciliansk frukost bestående av Granita. Detta är en frusen fruktjuice med grädde och brioche. Även om du kanske förknippar risotton och pizzan mera med Italien och därmed även Sicilien är det en Granita till frukost som verkligen står ut. Du kan lätt få tag på denna smakfulla upplevelse på många restauranger. För att få smaka den i dennas bästa utförande bör du besöka Kaféet Bambar på Via Giovanni 45. Börja dagen som en riktig sicilianare med en Granita.

Besök Taorima

Sicilien är en ö med mycket att hämta, här finner du både sol, kultur och historia. Vad vore bättre än att besöka en plats som har allt? Passa på att boka in en utflykt till Taorima. Detta är en liten mysig ort där du hittar en kombination av allt från Sicilien. Här kan du spendera förmiddagen för att njuta av historiska byggnader och uppleva öns historia. Hitta sedan en mysig restaurang i den lilla staden som är som hämtad från en film om Sicilien. Eftermiddagen kan du sedan spendera liggandes på en skön sandstrand eller ta ett dopp i det klara fina badvattnet som väntar dig vid kusten.

Etna – En resa till Europas största aktiva vulkan

Att vara på Sicilien och att inte skåda Europas största aktiva vulkan vore en väldigt stor miss. Se till att du har en dag till övers för att skåda denna hemska men ändå otroligt vackra skapelse. Det är inte alla som kan säga att de varit nära en aktiv vulkan. När du väl är där skall du även passa på att boka en vulkanguide som kan ta dig hela vägen upp till toppen. Väl där får ni chansen att vandra runt den stor kratern och både få känna hur hög vulkanen är, samt kunna få en närmare titt ner i den. Att besöka Etna kommer vara en upplevelse som blir svårslagen och rolig att berätta om för familj och vänner.

Ta dig ut på landsbygden

Har du körkort bör du passa på att hyra en bil och ge dig ut på den magnifika landsbygden som Sicilien erbjuder. Skulle du sakna körkort finns även möjligheten att smidigt hyra en cykel och ge dig ut på. Denna resa passar sig som allra bäst på våren då mandelträden blommar och ger dig en både mysig och romantisk resa. En tur genom landsbygden under sommar, höst och vinter fungerar givetvis även bra då du får chansen att njuta av lite annan växtlighet dessa perioder. Väl på turen kan du stanna på en vingård för att äta en god siciliansk lunch eller middag tillsammans med gårdens smakrika vin.

Besök det historiska Ortyga

Syrakusa är en del som främst blivit ett turistmål för den som letar efter sol och bad på Sicilien. Oavsett om du är där eller på andra delar av Sicilien kommer Ortyga vara ett minne för livet. Detta anses vara det historiska centrumet på Syrakusa där den gamla delen av staden har funnits med länge. Här finner du en storslagen gammal domkyrka som tål att besökas flera gånger. Här finner du även den kända statyn av Sankta Lucia och kan lära dig mer om detta helgon. Vandra runt i stadens mysiga och charmigt smala gränder och dras tillbaka till en svunnen tid. Bland rester av antika tempel blir detta en lärorik och spännande tur.

Dela...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn